• 1403/06/25
  • ارسال شده توسط: همراه حساب
  • بخش: مقالات

در این قسمت از مقاله همراه حساب قصد داریم در مورد اصول و نکات مهم انتخاب شریک کاری بحث کنیم، جهت مشاهده مطالب با ما همراه باشید.

اصول و نکات مهم انتخاب شریک کاری

مقدمه

انتخاب شریک یکی از مهم‌ترین بخش‌های کسب و کار است چرا که یک شریک کاری خوب می‌تواند نقش زیادی در پیشرفت کار شما داشته باشد. البته این امر متقابل است و دو شریک می‌توانند از همکاری مشترک سود ببرند. در عین حال انتخاب شریک کاری نامناسب و عدم رعایت اصول اولیه شراکت مثل تنظیم قرارداد می‌تواند حتی شما را ورشکسته کند. در این مقاله درمورد مزایا و معایب داشتن شریک کاری صحبت کردیم و اصول و موارد مهمی که در شراکت باید به آنها توجه کنیم به صورت کامل توضیح دادیم. اگر شما هم به فکر داشتن شریک کاری خوب هستید این مقاله را از دست ندهید.

مزایا و معایب داشتن شریک کاری

مزایای داشتن شریک کاری

  • درصورتی که اداره شرکت تحت نظر دو شریک باشد ، با تقسیم وظایف میتوان به تمامی امور ، رسیدگی بهتر انجام داد.
  • با کمتر شدن حجم کاری شما استرس و اضطرابت فشار کاری نیز کاهش میابد.
  • در مواقع بروز مشکل و چالش، با داشتن شریک کاری میتوان جهت پیدا کردن راه حل برای عبور از این مشکلات همفکری نمود و به راحتی از پس مشکلات برآمد.
  • با انتخاب شریک کاری به ایده‌ها و دیدگاه‌های تازه‌ای دست پیدا می‌کنید. این ایده‌ها به شما کمک می‌کنند نظرات فرد دیگری را نیز در مورد موقعیت‌ها و شرایط خاص بشنوید.
  • دو شریک کاری می‌توانند روی نقاط قوت یکدیگر تکیه کنند و نقاط ضعف یکدیگر را جبران کرده تا به موفقیت بیشتری دست پیدا کنند.
  • امکان تقسیم هزینه های مالی بین شرکا تاحدودی کمک میکند تا بار مالی که بر دوشتان هست کمتر شود.

بیشتر بدانید: استراتژی های موفق در مدیریت بحران

معایب داشتن شریک کاری

  • برخورد با اختلاف

در هیچ نوع شراکتی، حتی هنگام انتخاب شریک زندگی، دو نفر در مورد همه چیز اتفاق نظر ندارند. بنابراین اگر با شریکتان اختلاف نظر دارید طبیعی است؛ چراکه تنها وجود نظرات مختلف می‌تواند گزینه‌های جدیدی روی میز آورده و شما را به بهترین و مناسب‌ترین تصمیم نزدیک کند

  • اتخاذ تصمیمات فردی در بین شرکا میتواند اسیب زیادی به شراکت وارد کند. به یاد داشته باشید بعد از شراکت هر نوع تصمیم در مورد شرکت و کسب و کار باید با اطلاع و توافق یکدیگر صورت گیرد.
  • نداشتن حد و مرز بین کار و احساسات شخصی منجر به مشکلاتی برای شراکت خواهد شد. هنگامی که یک یا چند شریک در یک رابطه تجاری به مرزهای بین کار و غیر کاری احترام نمی گذارند، و مسائل و مشکلات بیرونی و زندگی شخصی را به محل کار دخالت میدهند درواقع با اینکار فرصت شراکت را از یکدیگر میگیرند.
  • تقسیم سود یکی از مواردی است که باید قبل از شراکت، در قرارداد به طور شفاف مشخص شود و در آن سهم هر یک از شرکا از سود شرکت بیان شود.
  • عادات شخصی

 برای همه شرکا مهم است که به سایر اعضای شرکت احترام بگذارند و اگر رفتار یک یا چند شریک باعث ناراحتی دیگران شد، راه حلی بیابند. اختلافات شخصی ممکن است به این دلیل باشد که یکی از طرفین احساس می‌کند رفتار دیگری غیرحرفه‌ای است، یا اینکه رفتار طرف مقابل را ناراحت‌کننده می‌داند. ایجاد خط مشی های رفتاری شرکت امکان ریشه کنی عادات مشکل ساز شخصی را فراهم می کند.

نکات حقوقی در رابطه با شریک کاری

  • تنظیم قرارداد رسمی و کامل

تنظیم قرارداد نقشی بسیار مهم در آغاز شراکت با شخص یا اشخاص حقیقی و حقوقی دارد. تنظیم قرار دادی کامل، که تمامی ابعاد موجود در کسب و کارتان و حق و حقوق کاری شما و شریک کاریتان را مشخص می‌کند، یک قدم مهم در رابطه با آغاز شراکت با شریک کاریتان محسوب خواهد شد.

توجه داشته باشید که یکی از اصول نوشتن یک قرار داد حقوقی بین شرکا ذکر کردن مشخصات کامل، میزان سهم و مشارکت در کار می‌باشد. در صورتی که قرارداد کامل نباشد و کمی ابهام در آن وجود داشته باشد، در صورتی که در آینده مشکلاتی در کسب و کارتان پیش بیاید برای محقق کردن حق و حقوق خود ممکن است دچار مشکلات بزرگ و کوچکی شوید.

  • تعیین بازه زمانی

تعیین تاریخ شروع و پایان همکاری یکی از مسائلی میباشد که بسیاری از افراد آن را نادیده میگیرند و در نهایت متحمل ضرر های فراوانی میشوند. در قرارداد با شریک کاری خود تاریخ شروع و پایان همکاری را ذکر کنید و توجه داشته باشید که بعد از تمام شدن زمان مقرر قرارداد قابلیت استناد نخواهد داشت.

  • تعیین میزان سود هر شریک از سود

طرفین قرارداد، حتما، میزان سهم هریک از شرکا از سود حاصله از شراکت کاری را مشخص نمایند.

  • تعیین مسئولیت در خصوص خسارات و ضرر و زیان

طرفین قرارداد، میزان مسئولیت و نوع مسئولیت شرکا در خصوص خسارات و ضرر و زیان های ناشی از شراکت کاری در قبال یکدیگر و شخص ثالث را تعیین نمایند.

  • تعیین خسارت ناشی از عدم انجام تعهد

طرفین قرارداد، باید، در خصوص خسارت ناشی از عدم انجام تعهد یکی از طرفین عقد، تعیین تکلیف نموده و حتی المکان، مبلغی را به عنوان خسارت و وجه التزام، مشخص نمایند.

معیار های مهم در انتخاب شریک کاری

  • قابل اعتماد بودن

پیش از انتخاب شریک کاری به ویژگی اینکه آیا فرد مورد اعتماد است توجه کنید و سوابق کاری او در شرکت های دیگر را بررسی کنید . همچنین میتوانید با پرس و جو از رابطه فرد با همکاران نزدیکش میزان قابل اعتماد بودن فرد را ارزیابی کنید.

سایت آموزشی همراه حساب بهترین گزینه برای یادگیری حسابداری از مبتدی تا پیشرفته است. این سایت با دوره های متنوع از حسابداری مقدماتی تا دوره دوره حسابدار شو راه را برای موفقیت و پیشرفت شغلی تان هموار می سازد و به شما کمک میکند مفاهیم پیچیده حسابداری را به آسانی و در کمترین زمان ممکن فرا بگیرید.

  • انعطاف پذیر بودن و سازگاری

گاهی بهترین و با استعدادترین فرد را برای شراکت انتخاب می‌کنید؛ اما در هیچ صورتی نمی‌توانید با او سازگار باشید. در چنین شرایطی اداره یک کسب و کار به دلیل عدم رسیدن به توافق

  • مهارت و تجربه در کار

مهم است فردی که برای شراکت انتخاب می‌کنید باید در صنعتی که فعالیت دارید متخصص بوده و مهارت داشته باشد. در این صورت می‌توانید اطمینان داشته باشید که با حوزه کاری شما آشناست و می‌تواند بهترین پیشنهادات را ارائه کند و باعث پیشرفت شما در میان رقبا شود.

  • مسئولیت پذیری

هنگام انتخاب شریک کاری به میزان مسئولیت پذیری او دقت کنید .شریک کاری خوب کسی است که هنگام مواجهه با بحران‌ها بتوانید روی او حساب کنید و زمانی که خسته بوده یا مشکل شخصی دارید کسب و کار را به او بسپارید. افراد مسئولیت پذیر به‌جای سود بیشتر به ماندگاری کسب و کار فکر می‌کنند و می‌توانند جلوی تصمیمات اشتباه شما را نیز بگیرند

  • داشتن انگیزه و انرژی مثبت

انتخاب یک شریک کاری ناامید، مضطرب و افسرده می‌تواند به کسب و کار شما ضربه بزند. بهترین شریک کاری برای شما باانگیزه‌ترین، شادترین، مثبت اندیش‌ترین، سرزنده‌ترین و خلاق‌ترین افراد هستند.

  • اهداف همسو

هنگام انتخاب شریک کاری باید به‌طور واضح در مورد اهداف خود صحبت کنید. این امکان وجود دارد که شما و شریک کاری‌تان اهداف متفاوتی داشته باشید، اما این اهداف نباید دو مسیر متفاوت را بر سر راه کسب و کار شما قرار دهند. برای مثال اگر یکی به منفعت و سود خود فکر کند و دیگری به منفعت بشریت بی شک کسب و کار شما با شکست مواجه خواهد شد.

  • ثبات اقتصادی شرکا

در انتخاب شریک کاری باید به وضعیت مالی او توجه کنید؛ فردی که انتخاب می‌کنید نباید مشکلات مالی زیادی داشته یا نباید به تازگی ورشکست شده باشد. چراکه شریک تجاری شما باید در هزینه‌ها و سرمایه مورد نیاز برای کار مشارکت کند.

جمع بندی

صاحبان مشاغل بزرگ به دلیل حجم کاری زیاد قادر نیستند شرکت را به تنهایی اداره و مدیریت کنند. به همین دلیل برای خود شریک کاری انتخاب میکنند .با توجه به اهمیت این موضوع در کسب وکار تیم همراه حساب مطالب مفیدی را در قالب مقاله رایگان تهیه و در اختیار شما عزیزان قرار داده است. امیدواریم از مطالعه این مقاله از همراه حساب بهره برده باشید.