دلیل ایجاد استرس و اضطراب امتحان

دلیل ایجاد استرس و اضطراب امتحان

دسته : مقالات
زبان: فارسی
نویسنده:
تعداد صفحات: 0 صفحه
شابک:
نوع فایل:
حجم: 0 مگابایت
تعداد خریداران: 0 نفر

توضیحات دلیل ایجاد استرس و اضطراب امتحان

باورهای غیر منطقی یکی از دلایل مهم در ایجاد استرس و اضطراب امتحان است. به طور کلی، باورهای غیر منطقی به دلیل اینکه افراد به آن‌ها اعتقاد دارند، می‌توانند عواقب منفی و غیر واقعی را برای دانش آموزان و دانشجویان به همراه داشته باشد. باورهای غیر منطقی (مثل تفکرات منفی و خودانگاره) می‌توانند بر سلامت روانی ما تأثیر منفی داشته باشند. در نتیجه منجر به افزایش استرس و اضطراب امتحان شوند.

همچنین، باورهای مخرب و غیر منطقی می‌توانند به افت تحصیلی و ایجاد اضطراب در دانش‌آموزان منجر شوند. دانش آموزان و یا دانشجویان ممکن است، به دلیل تجربیات قبلی، شایعات و یا اطلاعات نادرستی که از محیط اطراف به دست آورده‌اند. درنهایت دانش آموز باورهای غیر منطقی را در ضمیر ناخود آگاه خود شکل داده باشند.

مطالعات نویسندگان Gao و Zhang در مورد باورهای غیرمنطقی در ایجاد استرس و اضطراب امتحان

یکی از مطالعاتی که در سال ۲۰۱۹ توسط نویسندگان Gao و Zhang انجام شد. به بررسی ارتباط بین باورهای غیرمنطقی و استرس و اضطراب امتحان پرداخته است. در این مطالعه، نتایج حاصل از تحلیل داده‌ها نشان داد که باورهای غیر منطقی، از جمله این که فردی نمی‌تواند به امتحان خود مسلط شود، می‌تواند نشانه‌های قوی از استرس امتحان را به دنبال داشته باشد. باورهای غیر منطقی مانند اینکه اگر در امتحان نمره بالا نگیریم زندگی ام  به هم می‌ریزد، می‌توانند باعث افزایش استرس و کاهش عملکرد در طول امتحان شوند. مثال‌هایی دیگری از باورهای مخرب و غیرمنطقی عبارتند از: “هرگز قبول نمی‌شوم”، “همه معلمان من نسبت به من ناراضی هستند”، “امتحانات برای من خیلی سخت است” و “در جلسه امتحان اتفاق غیر منتظره رخ می دهد”.

مشکل باورهای غیر منطقی به مرور زمان

مشکل باورهای غیر منطقی این است که آن‌ها به مرور زمان و روز به روز بیشتر در ذهن فرد ریشه می‌گیرند و باعث افزایش استرس و اضطراب و ناراحتی شخص می‌شوند. و در ادامه باعث پوچی و عملکرد پایین فراگیران و دانش آموزان شوند. به طور کلی، باورهای غیر منطقی مرتبط با امتحانات می‌توانند باعث ایجاد استرس و اضطراب امتحان شوند. و ممکن است فرد را محدود کند و باعث بروز عواقب منفی نامطلوب شود.

این باورها ممکن است باعث شود که دانش آموزان از انجام وظایف و فعالیت‌های اجتماعی صرف نظر کنند، یا برای شرکت در کلاس و امتحانات از اعتماد به نفس و انگیزه کمتری برخوردار شوند. در نتیجه، این باورها باعث افت تحصیلی و ایجاد اضطراب  و استرس می‌شوند.

راه های غلبه بر باورهای مخرب و غیر منطقی

همانطور که توضیح داده شد درصورت عدم کنترل و درمان، استرس و اضطراب دانش‌آموز به مرور زمان بیشتر شده و در ذهن فرد ریشه می‌کند. در ادامه برخی از راهکارها برای غلبه بر باورهای غیر منطقی را توضیح می دهیم:

1. برای غلبه بر باورهای مخرب و غیر منطقی، دانش‌آموزان، دانشجویان و یا فراگیران باید به تفکر منطقی و علمی روی بیاورند.

2. دانش آموزان باید سعی کنند تا با محیط اطراف خود در ارتباط باشند و با افرادی مانند روانشناسان که بیشترین تجربیات را دارند مشورت کنند.

3. همچنین، باید به توسعه فردی خودشان بپردازند و تلاش کنند تا با یاد آوری و تداعی موفقیت‌های خود در سال های گذشته، به خودشان اعتماد کنند.

شناخت و تحلیل این باورها می‌تواند به کاهش استرس کمک کند زیرا باعث می‌شود فرد بتواند بهتر با این باورها مقابله کند و آن‌ها را به چالش بکشاند. در واقع، با شناخت باورهای غیر منطقی، فرد می‌تواند به طور فعال مشارکت کرده و با ارائه منطق و شواهد به خودش و دیگران نشان دهد که این باورها ناصحیح هستند. و این می‌تواند بهبود وضعیت روانی و کاهش استرس منجر شود. به همین دلیل، شخص باید تلاش کنند تا به جای مقایسه خودشان با دیگران، بهبود و توسعه فردی خود را به عنوان هدف قرار دهند، تا بتواند از این باورها خلاص شود.

 

" ممنونیم که تا آخر این مقاله با همراه حساب، همراه بودید. جهت ثبت نام در دوره‌ آموزش و بهره‌مندی از خدمات کسب و کار به سایتمون سر بزنید."

 

فایل دلیل ایجاد استرس و اضطراب امتحان

فایل دلیل ایجاد استرس و اضطراب امتحان

ثبت نظر

دلیل ایجاد استرس و اضطراب امتحان
برای ثبت نظر وارد سایت شوید